esmaspäev, aprill 30, 2007

My Star

Nädalavahetus kulges arvukate vahvate sündmuste tähe all, püüan mõned muljed siia jupikaupa kirja ka panna.
Üks elavamaid ja särtsakamaid oli Brainstormi kontsert laupäeval Illusioonis. Kuigi paljusid jätab see bänd täiesti külmaks ja ükskõikseks, on mulle nad meeldinud juba ikka pikka aega. Ühe korra olen neid Tallinna lauluväljakul kuulnud ka.
See, millise paueriga Reinars oma asju esitab, on ikka müstiline. Minus pole vist elu jooksul sellist energiat ja särtsu olnud, kui tema selle veidi üle tunni kestnud kontserdiga edasi suutis anda.
Ja uskumatu oli see, KUI palju lätlasi oli oma maa ilmselt suurimat staari Tartusse kaema tulnud... Vahepeal tundime J-ga mõlemad end ainsa eestlasena lava ees näppu viskamas :)
Muu hulgas nõudsid nad pidevalt skandeerides selliseid lätikeelseid laule, millest mul aimugi polnud. Nii armusin jäägitult laulu pealkirjaga "Spogulīt, spogulīt", mille sõnad on järgmised:

Spogulīt, spogulīt ..saki man tā,
Kura visā pasaulē ir visskaistākā?

Un viņš teica:
"Nav nozīmes meklēt paradīzē vai peklē,
Bet ja reiz satiksi to, sauksi par savējo.

" Spogulīt, spogulīt ..saki man tā,
Kura visā pasaulē ir vismīļākā?

Un viņš teica:
"Nav nozīmes meklēt paradīzē vai peklē,
Bet ja reiz satiksi to, sauksi par savējo."

"Viņa būs līdzās, kad viss kārtībā,
Viņa būs līdzās, kad Tev nav nekā,
Viņa būs Tava, Tavējā!"

Spogulīt, spogulīt, nāc man palīgā!
Kura ir tā īstā, vienīgā?

Un viņš teica:
"Nav nozīmes meklēt paradīzē vai peklē,
Bet ja reiz satiksi to, sauksi par savējo."

"Nav nozīmes meklēt paradīzē vai peklē,
Bet ja reiz satiksi to, sauksi par savējo."

"Nav nozīmes meklēt paradīzē vai peklē,
Bet ja reiz satiksi to, sauksi par savējo,
Par savējo,
Par savējo,
Par savējo...

Kui saaks kuidagigi teada, millest see laul räägib... Kahjuks ei suutnud ma netist leida selle laulu helindit.
Aga mõned lõunanaabrid olid isegi niisuured fännid, et teel Zavoodi ühte õlut jooma möödus meist lahtiste akendega Läti numbrimärki kandev auto. Selles sõitjail tundus olema nii palju aktiivseid emotsioone, mis ei mahtund autosse ära ja neid tuli siis aknatest väljaulatuvate kätega vehkides väljapoolegi saata. ja mõistagi koosnes selle hetke kohustuslik playlist autos just Brainstormist.......
Aga kontsert oli hea ja kahjutunne, et seekord pealinna Pet Shop Boysi kuulama ei saa, muutus ka tsipake pisemaks. Õnneks olen neidki korra oma elus tunda saanud.

1 kommentaar:

Esme Kassak ütles ...

Mina sain Brainstormi elamuse osaliseks umbes aasta tagasi Rock Cafes ja jäin samuti väga rahule. Tõeline energiapomm tõesti. Uskumatult ehe feeling:) Ühe loo puhul paluti hääletada, et kas vene- või ingliskeelset varianti soovitakse ja rahvas tahtis hoopis lätikeelset;) Saime ka.

Aga see lugu tekitas mus sellist hasarti, et tuvastasin ära, et selle ingliskeelne variant on "Hide On the Moon":) Ehk on sest teadmisest pisut abi. Lätikeelsed sõnad vast on pisut erinevad ... www.brainstorm.lv ka abiks ikka.