pühapäev, mai 18, 2008

Tegus nädalavahetus

Oli tore nädalavahetus. Tervis on muidugi jälle täitsa untsus, aga see pole vist ka ime, arvestades tekkinud pingeid ja üleelatud asju. Igatahes pean vist ikka arstile minema, sest mulle hakkab juba tunduma, et miski kopsupõletik võib olla. Kuigi I. kinnitas, et kõik köhivad ja kõigil ei saa ju olla. Aga kindlam vist kontrollida lasta on.
Aga mis siis tehtud sai?
Kõigepealt Kärdiga jalutatud nooruspõlve radadel. Supilinnas ja Vikerkaare kohvikus ja jõe ääres ja üldse. Ja tõdetud, et õige Tartu on meie jaoks ikka siinpool jõge. Ja natuke ka sealpool. Aga mingi Annelinn või sellised kohad on Tartust rääkides täitsa välistatud. Vahepeal nad lihtsalt hakkavad silma.
Siis lastega ronitud Toomkiriku tornidesse lootuses päikeseloojangut näha. Eile oli ju muuseumiöö ja kõik vahvad kohad kaua lahti. Päikeseloojangut tänu aplatele pilvedele muidugi ei näinud, kuid samas pole mul olnud eluski võimalust nendes tornides veerand tundi üksi olla. Eile olin, kuniks lapsed oma muuseumitiirult naasid. See oli tuuline, kuid ilus. Ja hea.
Täna olid aga Karlova päevad. Väga tore üritus. Laste eesvõtmisel sai ka täikale koht kinni pandud ja mõnede vanade mänguasjade-riietega äritsetud. Lapsed said oma päeva kulud tasa ja jäid plussi ka, mina ostsin endale kolm raamatut (Lehte Hainsalu luuletused, Heino Väli Silver Ükssilma raamatu ja S. Kärneri raamatu Viljandi isetegevuskunstnike tegemistest), ühe küünlajala peenikesele küünlale ja hea tuju mänguasja. Aga seal oli veel palju lahedaid asju - vend ostis maale näiteks kopsiku - sellise hea Vasara kopsiku. Valge ja musta käepidemega.
Lisaks olid seal erinevad töötoad (meil on nüüd lillekast, mille poeg meisterdas), eeskava, päästeameti demonstratsioon - ühesõnaga palju toredat ettevõtmist koos arvukate tuttavatega oma kodulinnajaost. Ja hoolimata kehvast enesetundest ning sombusest (kohati isegi vihmasest) päevast oli see üks väärt üritus.
Lisaks oli lastel emotsioone topelt, sest nad võitsid orienteerumisvõistluse, saades kamba peale auhinnaks jääteed ja küpsist ja pesapallikurika koos palliga. Elevust jagus ikka pikaks ajaks :)
Nüüd on natuke tööd ka tehtud ja tuleb ennetavalt võtta üks köha pärssiv Theraflu, et öö esimese poolegi veidi tukastada saaks.

1 kommentaar:

busykiskja ütles ...

Ingveritee on alati hea ravim, soovitan soojalt st. tõmmisena!
Kahju, et ise Karlova päevadele ei jõudnud, sinu postituse järgi tundus laheda üritusena!