laupäev, jaanuar 30, 2010

10,4 sentimeetrit

Kas teie olete oma elus kunagi jääpurikat kasvatanud?
Mina täna proovisin selle järgi :) Koos pojaga. Ja tulemus on selline:



10,4 sentimeetri pikkune purikas.

Selgituseks, et meil siin kodus on tegevust küll ja ajaviiteks kodustes tingimustes purikaid ei kasvata. Ajaviiteks vaatame näiteks leevikesi, kes täna akna taga mõnusalt askeldasid ja värvipillerkaari pakkusid. Ja teeme palju muid toredaid asju.

Aga külmapealinnas Jõgeval toimus täna Jääpurika festival. Millega tähistati 70 aasta möödumist Eesti külmarekordist (-43,5 kraadi, brrrr!). Ja selle raames pakuti nii osalejaile kui pealtvaatajaile jää, vee ja tule möllu.

Purika kõrval ripub teine, eelnevalt valmis tehtud jurakas, mis tuli nööri küljest lahti sulatada. Meil see lõpuks ei õnnestunudki, sest nöör oli end purika sisse kavalalt krussi keeranud ning vesi ämbris muutus üha jääsulbisemaks. Katsu sa siis jääd jääga sulatada :) Kuid - kõige osavam sulatas jääpurika nööri küljest lahti 31 minutiga (siis oli ka mul veel lootust, et meie purikas sulab) ning võidupurika pikkuseks mõõdeti 17,8 sentimeetrit.

Kõige muu kõrval lasti õhku ka 30 tulega õhupalli ja see vaatepilt, kui nad taevalaotusse olid tõusnud, oli ikka väga-väga ilus.


Ja kuigi varbad ja sõrmed olid lõpuks päris külmad ning tagasiteel kippus soojas autos uni peale, oli süda sellest üritusest soe mis soe. Kõigil meie ekipaaži liikmeil.

Kommentaare ei ole: