esmaspäev, jaanuar 15, 2007

Katse



See, kes arvab, et tegu on miski suvalise nutsakuga radiaatori peal, eksib.

Tegelikult sai selle nutsaku lugu alguse siis, kui eile maalt linna hakkasime sõitma. Ema käis enne lehvitamist veel laudast läbi ja leidis pesast värskeltmunetud muna.

Pakkus seda siis lahkelt minu pojale, kes otse loomulikult oli nõus muna endaga Tartusse tooma, lubades õrna asja seejuures hellalt hoida.

Umbes Põltsamaa kandis hakkas ta aga mõlgutama mõtteid, kas inimesel on võimalik munast tibu välja haududa. Selgitasin talle, niipalju kui seda minu kui maalapse teadmistes oli.

Hetk hiljem võttis ta vastu otsuse: teeme katse. Proovime, kas saame sellest munast tibu välja haududa.

Nii et - saage tuttavaks - see nutsak on meie peres vähemalt järgmised 21 päeva (niikaua pidi kestma kanade haudeperiood). Selle nutsaku (mis koosneb mütsidest ja sallidest) sees on siis muna.

Kui sellest munast tuleb tibu, saab maa kanapere endale uue liikme. Sellise nunnu, keda hellitada ja peost sööta - nagu mõnede kanadega meil ka varem on olnud. Ainult selle vahega, et eelmised tibud pole enda "hautud".

Kui sellest munast ei tule tibu, loetakse katse ilmselt umbes 42 päeva pärast, kui tuba on täitnud hingemattev mädamunahais, luhtunuks.

Ja kui kellelgi on häid mõtteid ja soovitusi munade haudumise teemadel, on need teretulnud :)

P.S. Täna öösel, keset magusamat und, ma äkki ärkasin. Sest meeltes kangastus vaatepilt, kuidas ma oma suhteliselt tõsiselt ja konservatiivselt ülemuselt lähen vaba päeva küsima. Tuues vajalikkuse põhjenduseks asjaolu, et homme peaks tibu kooruma...

4 kommentaari:

Sots ütles ...

Khm, kas maal kanade hulgas ikka kukk ka on?;)

Silja ütles ...

onon :) isegi mitu :)

luize ütles ...

Mul oli ka see kuke küsimus. Aga kui on olemas siis võib lootustki olla.
Vahepeal võiks keegi targast raamatust tudeerida, et misse kanade temperatuur on kah. Et kas radikal äkki liiga kuum pole?

üleüldse, unusta nutsak, ma pole enne sellist radiaatoritki näind, mis sul kodus on :)

Silja ütles ...

Aga siis Sa, Luize, pole ammu ehituspoodides käinud... Meie eelmisel suvel käisime ja suure raha vastu saime sellised radikad. Ja need on, muide, ühed odavamad. :)
Üks tark maalapsest kolleeg teadis rääkida, et temperatuur on 30 ringis, see on radika peal otse olemas. Ja niiskust olevat tarvis (kuna kuivatan kõrval pesu, on seegi olemas) ja muna on vaja keerata - seda ka lapsed teevad.
:)