reede, aprill 24, 2009

Elu on lill



Nädal aega tead, et pead minema peole. Peopäeva hommikul ärkad valutava kurgu ja kehva enesetundega. Päeval kogud jõudu aknast sisse paistva sooja päikese käes tukkudes ja siis otsid enesetunde turgutamiseks kapist välja kleidi, mida väga tihti ei kanna. Siis sätid juustesse lille (esimest korda elus sihipäraselt, varasemad lilled on juusteisse sattunud spontaanselt, näiteks need nelgid umbes aasta tagasi samal ajal...) ja asud teele.
Teel kohtad oma tänavust esimest liblikat. Veidi räsitud moega kirjut liblikat. Ja otsustad ta päästa. Inimesed, kes oma akendest pikas peokleidis oksaga keset teed siblivat naist näevad, võivad nii mõndagi mõelda.
Siis kõnnid veel läbi oma väikese puust linna ja äkki satub sinu ette üks hundikoera nina. Ja sellele järgnevad silmad, kes vaatavad sind veidi paluva moega. Sa astud sammu edasi, kuid siis jääd siiski seisma, sest see koer ju vajas midagi. Ja siis märkad aia alt sõiduteele veerenud kollast mängupalli. Muidugi sa võtad selle palli ja tonksad oma peokingaga koerale aeda tagasi. Tänuks kostab üks haugatus.
Siis lähed lillepoodi, sest oled otsustanud täna kingiraamatut ise mitte pakkida. Müüja pakub sulle pakendiks erakordselt koledat kollast paberit. Sa otsustad valida ilusa roosa, lillelise paberi. Ja tood müüjale esimest korda elus põhjenduseks maailma kõige totakama tibilause: see paber sobib mu kleidiga paremini. Müüja, kes ilmselgelt on pigem peenem naisterahvas kui mina, viskab üle leti iroonilise lause: "Kui kleidiga, siis küll." Ja see lause teeb su tuju nii heaks, nii heaks.
Ja siis sa lähed peole ja... saad tänukirja (see polnud mingi päris tavaline pidu). Millel on sõnad, mis toovad raskel hetkel pisaragi silma. Muidu teevad ehk veidi uhkeks.

"Igaüks meist on kellegi jaoks tähtis, mõned inimesed on tähtsad paljude jaoks. Sellel üürikesel aastasajal, mis meile on antud elada, oleme koos astumas samme, mis mõjutavad meid, annavad jõudu, soojendavad südant ja annavad lootust. Nende ridade sees on väike tänu Sinule Silja, kes Sa oled tähtis paljude jaoks."

Ja siis sa oledki niiviisi - lihtsalt õnnelik. Räägid juttu toredate inimestega, saad lihtsalt olla nagu sa oled. Ja siis selgub, et sa saad sellel õhtul kingituseks kahte inimest mahutava telgi (kusjuures kinkijail ei ole aimugi, et sa oled mõelnud endale seesuguse lähiajal osta, et suvel oleks mugav ka üksi või mõne hääs sõbraga kuskil looduses ringi tatsata) ja veel lisaks kõigele sellele valitakse sind väga suure seltskonna seast peo nelja kaunima naise sekka. Ja saad seetõttu auhinnaks veel kahe mänguväljaga bingo-loto pileti.

Ja koduteel hingad värsket õhku ja tunned, et kevad ongi käes.

Ehhh, elu on lill. Sel hetkel, kui kõik raskused meelest lähevad.

Muidugi säraks see lill rohkem, kui ka Rock oleks Zalgirisele pähe teinud. Aga ju siis Tartu vaim ei jaksanud leedukate pingi taga piisavalt sisendavalt Tartu marssi ümiseda. Järgmine aasta jälle!

1 kommentaar:

Janika ütles ...

Jaaaaa.... kadedaks teeb natukene, nii ilusti kirjutatud. Aga kõige tähtsam on, et ikka pidevalt mõni õis oleks puhkemisvalmis, või vähemalt pungake paista; siis on, mida oodata. Ma mõtlen, et kui parasjagu kehvem aeg satub olema... hakkan aga pungakesi esile manama, hea enesetunne ongi vist see maagiline võimalus.