teisipäev, november 04, 2008

Kokanduskunstnik


Olen vist kokandusmuusa noolest tabatud. Tänane menüü tõi toidulauale täidetud kartuli singiga. Algne inspiratsioon tuli Pirita jõeäärsest toidukohast, kust ma selle soovitasin ka kolleegile.
Aga - kuigi ma toite pildistada ei oska, nägid need kartulid imehead välja ka kodus tehtuna ning maitsesid veel paremini.

Vaja läheb: 2 suurt kartulit (eelista sorte, mis kergesti ei laguneks), 100 g naturaalselt Merevaiku (sobib ka toorjuust), 10 g pestot, 60 g sinki.

Kõigepealt pesin kartulid ja keetsin need koorega pehmeks. Segasin kokku küll miski Sõpruse light juustu ja pesto ning puistasin sinna sisse ka veidi basiilikut. Siis keerasin kartuli fooliumisse, pealt jätsin muidugi lahti. Kartuli lõikasin nagu neljaks ja siis keskele panin täidise - alguses kokkusegatud mögin, siis singiviil ja selle keskele veel tükk juustu. Neljast 150 gr sulajuustust sain täidise 25 keskmisele kartulile.
Veidiks ahju, kuni juust mõnusalt sulas - ja - valmis!
Isegi poeg, kes muidu on suht närb ja valiv nokkija, kiitis kokakunsti.

Aga kes tahab asja originaalis näha, lugeda ja ehk ka tammelehe salatit juurde valmistada, kiigaku siia.

Kommentaare ei ole: