laupäev, november 07, 2009

Maitsev ja lihtne purukook pidulauale ja argipäevaks



Ühelt kohtumiselt sain kaasa mõnusa ja lihtsa koogiidee. Küpsetasin seda kodus juba kohtumisõhtul ja lapsed limpsasid keelt. Kindlasti teen ma seda kooki veel, mõne teise moosi või marjadega - sel korral katsetasin oma õuna-piparmündimoosi.

Aga koogiretsept ise siis järgnev:

Vaja läheb: 2 pakki küpsiseid (200 g pakk, minul kulus tegelikult ära u 1,5 pakki. Aga lastega peredes pole see ju probleem, sest lapsed söövad meeleldi ülejäänud niisama ära:)), 2 pakki kohupiima, 2 muna, sügavkülmutatud marju või moosi, umbes kolmveerand pakki võid, 1 pakk juubelitordipulbrit.

Valmistamine: Lao küpsised ahjupannile. Sega omavahel muna ja kohupiim ning vala segu küpsistele. Laota kohupiimale ühtlase kihina laiali marjad või moos, vajadusel lisa sinna veidi suhkrut. Näpi tordipulber ja umbes kolmveerand pakki võid omavahel purutaoliseks massiks ning puista sellega kook üle. Küpseta 180kraadises ahjus umbes veerand tundi, kuniks kook on pealt ilus ja helepruun.

Suhkruga soovitaksin olla pigem tagasihoidlikum, sest juubeli tordipulbrist peale tehtav kate on ikka pigem magus, kui vastupidi.

Ja isa lemmikmarjade või -moosiga tehtuna passib see hästi ka isadepäevaks :)

2 kommentaari:

Marianne ütles ...

Näeb maitsev välja :) Ja teadmiseks sulle, et oled nüüd mu jälgitavate blogide nimekirjas ;)

Silja ütles ...

Okei :D