esmaspäev, september 18, 2006

Õppetunnid

No olgu see tänane päev mulle õppetunniks!
Et kui ikka terve pole, siis ei maksa tööle ronida - nagu igasuguste Murphy seaduste kohaselt pead sa siis tegema rohkemgi tööd kui muidu. Ühesõnaga _ tänane päev võttis päris läbi. Jääb üle vaid loota, et miski koleviirus selle läbi olemise peale tagasi ei taha tulla. Ja et jaks otsa ei saa.
Töölemineku põhiline põhjus on ju see, et sellel nädalal olen valvereporter - järgmised nädalavahetused on aga kooliga hõivatud ja siis oleks see palju keerulisem. Sest kui töölt puudumiseks on õigus võtta sinine leht, siis ülikoolist puudumiseks head võimalust polegi: võid küll haiguse pärast puududa, aga kui see puudutud kord oli just see üks, mis on lubatud, on edasi keeruline, kui näiteks laps haigeks jääb. Ja hinnaalandust ei tehta - loengutes liigutakse edasi mühisevate sammudega ja auk jääb sisse niiehknii. Õnneks ei ole mul loenguid enam palju, teisest küljest on see ka stiimul pingutamiseks - eriti loll oleks, kui enne lõppu jääks mingitel veidratel põhjustel midagi tegemata. Ja ei saaks õigel ajal lõpetada. Ja maksaks lõpetamiseks ülikoolile veel raha - 20 APx700. Kokku on see igatahes palju.
Täna on tegelikult huvitav päev. Kuigi päeval kingiti mulle kolm imeilusat gladiooli ja kodus on õilmitsemas veel üks kaunis sügisene lillekimp (Insule töö juurest), on juhe totaalselt koos. Kohe nii, et paneks silmad kinni ja ei teaks asjadest midagi.
Ja tundub, et lastel ka. Virin, tülin ja muu selline.
Aga silmi kinni veel ei saa - lastel vaja teha arvukad õppetunnid ja minul neid kontrollida.

Kommentaare ei ole: