laupäev, september 18, 2010

Täidetud maitsev sügis

Septembrikuine "Eesti Naine" pakkus inspiratsiooni päris mitmes osas. Ka köögis - nimelt retsept "Täidetud sügis" pani kohe askeldama. Tulemus on selline:



Kui originaalretseptis sai valmis korralik ahjuroog koos kartulitega, siis mina pole seda teinud, lisaks kohandasin retsepti vastavalt sellele, mida parasjagu kodus oli. Aga täidetud paprikad ja tomatid olid imehead ja viisid kogu perel keele alla.

Nende valmistamiseks puhastasin paprikad seemnetest ning tomatitelt uuristasin välja sisu. Tomati sisu panin kaussi ja segasin selle hakklihaga (u 500 g), sellele lisasin veel ühe muna ja u 100 g keetmata riisi. Lisaks maitseks muskaatpähklit, soola ja pipart. Korralikult läbi segatud täidise toppisin paprikate-tomatite sisse ja ladusin köögiviljad oma ahjuvormi. Piserdasin need pealt õli, vee ja maitseaineseguga ja küpsetasin ahjus u 1,5 tundi. Tulemus on proovimist väärt - eriti sellise ilmaga nagu täna.

1 kommentaar:

Tertsu tegemised ütles ...

Soovitan riisi eelnevalt ära keeta (või kasutada nt eelmise päeva keeduriisi jääke) ja sinna hakkliha hulka võib panna tõesti mida iganes. Olen teinud kukeseentega, praetud puravikega, shampinjonidega, lisanud maisi, külmutatud või purgiherneid jne.