laupäev, oktoober 22, 2011

Uus lemmik: ahjupunapeet

Punapeet on üks väheseid juurvilju, mis pole mind kuidagi võlunud. Ei kõikvõimalikehttp://www.blogger.com/img/blank.gifs koogiretseptidest ega muudes peenetes roogades, mille retsepte vabalt igalt poolt leiab. Tõsi, punapeedi-küüslaugu salat on talveperioodil olnud mu lemmikuid. Kuid see ja rosolje on ka ainsad, kus punapeet on mu kodus kasutust leidnud.

Kuni eelmise nädalani, mil kirjutasin artiklit ahjuroogadest ja sattusin allikat otsides peaaegu naabrinaise juurde. Kes valmistas imehead ahjupeeti.

Nädala sees sõitsin pikalt reisilt tulles maalt läbi ja ema poetas kotti ka paar punapeeti. Mille ma täna ahjus ära küpsetasin.
Ahjupunapeedi valmistamine on imelihtne: koori ja pese peet, viiluta. Pane soola, meelepäraste ürtide (Santa Marial on üks imehea ürdisegu, mille avastasin ka just Maire juures) ja oliivõliga tunnikeseks seisma. Ja küpseta ahjus.

Kuigi pildilt see peet nii väga suurepärane ei paista, on tulemus mõnusalt hõrk ja vürtsine, julgen väita, et see on mõnus suupiste näiteks ka õlle või veini kõrvale.

Proovige ka!

Kommentaare ei ole: